· Vinschgauer ·
Pâine de secară tiroleză cu maia, aromată
Vinschgauer
O pâine robustă, de la munte, originală din Tirol, brunetă și aromată, cu o durată de viață lungă și fericită. Plată și grea, are o crustă groasă și pori mari. Este dospită îndelung și coaptă în bucăți mari pentru a fi proaspătă mai mult timp. Rețeta ei vine din cea mai mică brutărie din Austria, iar trigonella, condimentul minune se găsește doar în Alpi, la peste 2000 m altitudine. Este o pâine cu maia, la care drojdia, doar 0.5%, are rolul de a controla procesul de fermentație. Minunată cu unt și șuncă afumată, căci amestecul de condimente pe care le simți, dar nu le poți numi, vrăjește iremediabil papilele.
Este bună de servit până la 7 zile și o coacem lunea, miercurea și vinerea.
Ingrediente (în ordinea participării la produsul final):
- făină de secară 90%
- făină de grâu 10%
- maia
- apă
- coriandru
- chimen
- fenicul
- trigonella
- sare de mare
- drojdie