· Pâine cu semințe "Dinkelvollkornbrot" ·
Pâine de casă cu maia din făină de grâu spelta și făină de secară, cu semințe de in și floarea soarelui
Dinkelvollkornbrot
Textura este moale, cu o crustă crocantă. Are o ușoară aromă de nucă specifică pentru grâul spelta, care face face mirosul acestei pâini foarte personal, unic și cam delicios. Este închisă, roșcată-maronie, iar semințele îi ies prin crustă și își fac loc în fiecare felie. Făina integrală de grâu spelta provine de la cea mai veche companie de morărit din Germania, cu peste 650 de ani de experiență. Aroma este dată de adaosul de secară, căci doar cu spelta ar fi fost prea uscată. Iar semințele de in și floarea soarelui îi rotunjesc gustul și o fac mai sănătoasă și mai bună pentru digestie.
Este excelentă alături de o felie de carne de curcan, cu un dressing ușor.
Este bună de servit 3-4 zile şi o găsiți zilnic la noi în brutărie.
Ingrediente (în ordinea participării la produsul final):
- făină de grâu spelta 70%
- făină integrală de secară 30%
- maia
- semințe de in și de floarea soarelui
- apă
- sare de mare
- unt
- zahăr
- drojdie