· Roggenvollkornbrot ·
Pâine de casă din făină de secară (100%), exclusiv cu maia
Roggenvollkornbrot
Este capricioasă și răsfățată. Se lasă mult așteptată până e gata, caldă, întunecată, grea, umedă, plină de boabe mari și cu un gust ușor acru. Nu intervenim și nu o grăbim, o preparăm în mai bine de 30 de ore, datorită celor două faze de concepere a maialei acre. Pentru că are un aluat foarte moale, o coacem la foc mic, în forme de metal până zaharurile ei se caramelizează și ajunge să arate și să miroasă ca o regină. Are gust moderat de secară datorită celor 3 stagii de fermentare și o facem cu sau fără fulgi de ovăz deasupra. Cel mai bine i se potrivesc cele clasice, adică brânza și untul.
Este bună de servit până la 7 zile și o coacem lunea, miercurea și vinerea.
Ingrediente (în ordinea participării la produsul final):
- făină integrală de secară 50%
- făină de secară 50%
- maia
- apa
- sare de mare
- sirop de melasă
- fulgi de ovăz